Міноборони України: Вертольоти ООН під Слов’янськом – це «російський фейк»

Міністерство оборони України не використовувало під Слов’янськом вертольоти, на яких була присутня маркування ООН. Відзначимо, що раніше російські ЗМІ поширили відео з вертольотами ООН, які нібито пролітали над Слов’янськом. Ситуацію прокоментував медіа-центр Міноборони України в Чернігові, повідомляє «Монітор».

Про підроблений репортаж розповів глава компункту армійської авіації Сергій Шаповалов. За його словами, на кадрах показана миротворча місія України, яка перебувала в Конго. Шаповалов пояснив, що українці перебували в Конго близько двох років тому.

Related Post

«Це повна брехня, тому що цей сюжет взагалі півторарічної давності, коли я повернувся після першої ротації з Конго», – заявив Шаповалов.

В українських ВПС після прильоту військових бортів з миротворчих місій зафарбовується символіка ООН. Зокрема, символіка ООН не використовується військовослужбовцями на території України.

Варто відзначити, що раніше російські ЗМІ «повідомили» про використання вертольотів з розпізнавальними знаками ООН під Слов’янськом. Нагадаємо, що зараз під Слов’янськом проходить активна фаза антитерористичної операції.

Leave a Comment