fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«Коли є загроза життю мирних громадян, то в жодному разі не можна застосовувати метод« випаленої землі», – Тимчук

 В понеділок, 19 травня, в Києві пройшла прес-конференція, в якій взяв участь Дмитро Тимчук (керівник Центру військово-політичних досліджень).

 Як відзначає експерт, АТО йде не так, як планувалася. Дмитро Тимчук пояснив, що терористи на сході країни часто використовують жителів. «Коли є загроза життю мирних громадян, то в жодному разі не можна застосовувати метод «випаленої землі», – сказав Тимчук.

 У ході свого виступу Тимчук розповів, що є проблема із захистом українських ЗМІ на сході країни. Згідно з думкою експерта, необхідно захищати представників засобів масової інформації для того, щоб жителі України отримували достовірну інформацію, а не слухали пропаганду, яку диктує Росія. Як відзначає експерт, озвучена інформація про понад 650 загиблих українських солдатах – брехня. Згідно з даними, якими володіє спікер, на даний момент зареєстровано трохи більше 20 загиблих силовиків і ще 70 отримали поранення. Дмитро Тимчук також зазначив, що заяви Путіна про виведення військ нічого більш, ніж виверт. «Станом на 10:00 ніяких змін в чисельності бойовиків РФ немає», – заявив Тимчук. Спікер додав, що не помічена і зміна їх дислокації.

 На брифінгу було піднято питання про майбутні президентські вибори 25 травня. «Я боюся, що будуть дуже великі проблеми», – зазначив пан Тимчук. «Я реально не знаю, як провести вибори в Луганській та Донецькій областях», – додав спікер.

 Наприкінці свого виступу Дмитро Тимчук сказав, що ДНР і ЛНР – терористичні угруповання. З цими угрупованнями будуть чинити тільки двома можливими способами: або їм дадуть можливість здатися і скласти зброю, або вони будуть знищені.

Читайте також: