fbpx
Політика

У Литві підведені підсумки першого туру президентських виборів

У Литві оголосили підсумки першого туру виборів президента.

  Головна виборча комісія Литви оголосила одноголосно затверджені її членами офіційні підсумки першого туру виборів президента країни, що відбувся 11 травня, повідомляє УНН з посиланням на ІТАР-ТАРС.

 "Скарг, які могли би вплинути на результат голосування, не надійшло , тому проблем із затвердженням офіційних підсумків не виникло" , – повідомив журналістам голова комісії Зенонас Вайгаускас.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Згідно з даними головвиборчкому у другий тур, який пройде 25 травня, вийшли нині чинний глава держави Даля Грібаускайте, яка набрала 45,92% голосів, і представник правлячої Соціал -демократичної партії Литви Зігмантас Бальчітіс. За нього проголосувало 13,62% громадян.

 Всього правом голосу на президентських виборах володіють 2553000 чоловік. Активність склала 52,23%. 1,53% бюлетенів комісія визнала недійсними.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 У боротьбі за президентське крісло в першому турі брало участь сім кандидатів. Глава держави в Литві обирається прямим таємним голосуванням строком на п’ять років. Для кандидатів існує віковий ценз – 40 років, а також вимоги бути громадянином Литовської Республіки за походженням і проживати в країні не менше трьох останніх років.

 Джерело: УНН

Читайте також: