fbpx
Політика

Турчинов закликав Мін’юст терміново розглянути матеріали щодо антиконституційної діяльності КПУ

Виконуючий обов’язки президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся в Міністерство юстиції України з проханням терміново розглянути матеріали щодо антиконституційної діяльності Комуністичної партії України. Про це він заявив під час траурних заходів з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій у Національному історико- меморіальному заповіднику «Биківнянські могили», передає телеканал «112 Україна».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Пухлина тоталітаризму провокуватиме небезпечну хворобу, поки ми не засудимо комуністичний режим і ті політичні сили, які живляться кров’ю, в тому числі і кров’ю Биківнянського лісу, які працюють проти власної країни, власного народу», – заявив Олександр Турчинов.

Також він повідомив, що сьогодні підписав офіційний лист до Мін’юсту, в якому просить невідкладно вивчити матеріали, надані СБУ і ГПУ щодо незаконної антиконституційної діяльності Комуністичної партії, і якнайшвидше надати свої висновки у цій справі. А крапку в цьому питанні, упевнений Олександр Турчинов, поставить вже суд.

Читайте також: