fbpx
Окупація Криму

Меджліс скасував масові акції в Сімферополі в річницю депортації кримських татар

Меджліс вирішив не проводити масові акції, присвячені пам’яті жертв депортації.

  17 та 18 травня в центрі Сімферополя жодних масових акцій, присвячених пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, не проходитиме.Про це повідомляє УНН з посиланням на рішення Меджлісу кримськотатарського народу.

 Рішення Меджліс кримськотатарського народу ухвалив на позачерговому засіданні 17 травня. ”На засіданні Меджліс розглянув питання проведення траурних заходів 17 і 18 травня. У центрі Сімферополя ніяких масових акцій в ці дні проходити не буде”, – наголошується в повідомленні.

 17 травня акція-реквієм "Запали вогник у своєму серці" також не відбудеться.

 Водночас на 18 травня заплановані наступні заходи: о 08:00-09:30 – жалобні заходи у селищах і селах, в містах, визначених місцевими меджлісами за погодженням з головами сільських і селищних рад. З 11:00 до 13:00 плануються провести траурні заходи в районних центрах і містах, в місцях, визначених регіональними меджлісами за погодженням з керівниками районів і міст. О 13:00 в мікрорайоні Акмечеть в Сімферополі (біля Джамі) відбудеться Всекримський жалобний молебень (дуа), присвячений пам’яті жертв Депортації кримськотатарського народу.

 Нагадаємо, окупаційна влада Криму заборонила проведення будь-яких масових акцій на півострові до 6 червня, через події в Україні. Водночас ця ж влада закликала провести в День пам’яті загальні жалобні заходи в місцях, пов’язаних з історією депортації, біля пам’ятних знаків.

 Джерело: УНН

Читайте також: