fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Затримано групу бойовиків, які прямували з Одеси до Слов’янська для участі в зіткненнях з українськими силовиками – СБУ

СБУ затримала організатора і групу бойовиків, які прямували з Одеси до Слов’янська для участі в зіткненнях з українськими силовиками.

  Служба безпеки України затримала організатора і групу бойовиків, які прямували з Одеси до Слов’янська.

"Службою безпеки України викрито і припинено діяльність злочинної групи, члени якої за завданням російської сторони здійснювали підбір, підготовку та подальше скерування у східні регіони України груп найманців для участі у збройному протистоянні з українськими силами правопорядку" – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в п’ятницю.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Зокрема, в повідомленні вказується, що 15 травня в Одесі співробітники СБУ затримали 6 учасників новосформованої групи бойовиків з жителів Одеської області. "За попередніми даними, деякі з зазначених осіб 2 травня в Одесі брали участь у масових заворушеннях, які призвели до численних людських жертв", – плочеркнулі у відомстві.

Також затримано організатора підбору та направлення груп бойовиків в східні регіони України – це громадянка України, уродженка та жителька Одеси.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

"Після прибуття до місця призначення бойовики планували брати участь в диверсійній і терористичній діяльності на території Луганської та Донецької областей, зокрема в м. Слов’янську", – розповіли в прес-центрі.

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.15 та ч.1 ст.294 КК України (масові заворушення).

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: