fbpx
Економіка

Правила походження, які будуть застосовуватись при експорті українських товарів до держав-членів ЄС

Європейський Союз в односторонньому порядку запровадить автономні тарифні преференції до товарів, походженням з України.

 До товарів українського походження будуть застосовуватися автономні тарифні преференції за умови подання митним адміністраціям країн ЄС сертифікатів походження товарів з України за формою «EUR.1».

 Зокрема, в рамках автономних тарифних преференцій зберігається порядок видачі торгово-промисловими палатами України сертифікатів походження товарів з України за формою «EUR.1» в межах повноважень, визначених Законом України 02.12.1997 № 671/97-ВР «Про торгово-промислові палати в Україні» та постановою Кабінету Міністрів України від 25.02.2003 № 255 «Про визначення Торгово-промислової палати уповноваженим органом з видачі сертифікатів про походження товару».

 Митниці Міндоходів будуть здійснювати верифікацію цих сертифікатів за запитами митних адміністрацій ЄС у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 12.12.2002 № 1861 «Про затвердження Порядку верифікації сертифікатів про походження товарів з України».

 Для визначення походження товарів з України будуть застосовуватися правила походження товарів відповідно до Регламенту ЄК № 2454/93, яким введено в дію імплементаційні положення Митного кодексу ЄС (Регламент Ради № 2913/92).

 На період дії автономних тарифних преференцій залишаються преференції, які застосовуються до товарів походженням з України в рамках Генеральної системи преференцій на підставі сертифікатів походження за формою «А», які видаються торгово-промисловими палатами України.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: