Люди в Будинку профспілок в Одесі померли моментально і не від чадного газу, – глава ДCНС в Одеській області

Майже всі люди, які загинули в Будинку профспілок в Одесі, померли за лічені секунди. Про це повідомив начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Володимир Боделан.

Картину подій зі своєї точки зору Боделан описав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, оскільки він в даний час знаходиться на лікарняному.

«А тепер ще деякі деталі того, що відбувалося. Займання центрального сходового маршу на перших двох поверхах сталося буквально за лічені секунди, після чого пішов якийсь хлопок, і було видно, що від цього хлопка моментально затух вогонь. І в цю ж секунду на землі опинилися кілька людей, які випали з будівлі з боку чорного входу. Більшість з них були живі і навіть на своїх ногах покидали дане місце. Але буквально через кілька десятків метрів падали без свідомості, і подальший їх трагічний результат відомий всім», – написав начальник ГУ ДСНС в Одеській області.

Володимир Боделан додав, що впевнений в тому, що 99,9 відсотків людей загинули в будівлі Будинку профспілок за лічені секунди, а не сгорівши від вогню або задихнувшись від диму. «Але для цього є судово-медичні експерти, дочекаємося їх висновку».

Related Post

Глава ДСНС в Одеській області також повідомив, що ще до початку задимлення приміщень Будинку профспілок чадним газом помітив, як з вікон будівель висовувалися люди, намагаючись вдихнути свіжого повітря. «Від чого їм було так складно дихати, я не можу відповісти, але те, що це був не дим від пожежі – впевнений на 100 відсотків», – додав Боделан.

Також глава обласного відомства заявив, що співробітники міліції тривалий час не втручалися в події на Куликовому полі, через що пожежники не могли приступити до виконання своєї роботи. «На момент нашого приїзду горіли намети, які розташовані в центрі площі, йшов запеклий бій, але загрози життю людей від палаючих наметів не було. Вхід до будівлі забарикадували, летіли пляшки із запальною сумішшю, з обох сторін тривала стрілянина», – написав Володимир Боделан.

«Я спробував розшукати міліцію для організації безпечної роботи рятувальників, так як біля центрального входу в Будинок Профспілок тільки починалося загоряння. Як тільки помітив, що в хол будівлі були закинуті на палицях кілька запалених покришок, сам набрав оперативного і дав команду на висування підрозділів ГУ ДСНС. Це було о 19:58… До моменту під’їзду машин, не дивлячись на вогонь у будівлі, люди продовжували стріляти по вікнах і закидати її запальною сумішшю. Багатотисячний натовп активістів не давав можливості для проїзду пожежного автомобіля досить тривалий час. Найстрашніше в цій ситуації те, що пожежні машини, прибувши до місця вчасно, не змогли приступити до ліквідації пожежі через опір і стрільбу нападників», – додав чиновник.

Нагадаємо, в результаті масових заворушень і пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня цього року загинули 48 людей, більше 200 отримали поранення.

Leave a Comment