fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Лідера луганських сепаратистів відпустили в Росію

Самопроголошений «народний губернатор» так званої «Луганської народної республіки» Валерій Болотов офіційно покинув територію України. Зокрема, луганський сепаратист відправився в Російську Федерацію. Таку інформацію оприлюднив помічник керівника Державної прикордонної служби України Сергій Астахов. Слова Сергія Астахова передає агентство «Укрінформ».

«Валерій Болотов не втік з України, він офіційно виїхав через пункт пропуску "Довжанський" як громадянин України», – заявив Сергій Астахов. Таким чином, помічник голови Держприкордонслужби України прокоментував чутки про втечу Валерія Болотова до Росії.

Представник Держприкордонслужби України запевнив, що у відомстві не отримували ніяких «доручень» щодо Валерія Болотова. Йдеться про «доручення» з боку правоохоронних органів.

«Не було ніякої заборони на виїзд Валерію Болотову за кордон», – стверджує Сергій Астахов.

Варто відзначити, що 13 травня 2014 року луганські сепаратисти заявили про замах на Валерія Болотова. Втім, сепаратисти так і не назвали місця госпіталізації свого лідера. Примітно, що раніше в рядах сепаратистів з Луганської області стався розкол. Зокрема, деякі активісти заявили, що Валерій Болотов залучає українців у громадянську війну.

Додамо, що сьогодні прокуратура звільнила від кримінальної відповідальності трьох терористів, які вирішили скласти зброю. Стало відомо, що кілька сепаратистів здалися в результаті переговорів з керівництвом Луганської області.

«Нам вдалося трохи, умовно кажучи, 3 людини з 47-ми, з якими ми вели переговори, склали зброю. У прокуратурі знайшли формулу звільнення їх від кримінальної відповідальності», – заявив в.о. голови Адміністрації президента України Андрій Сенченко.

Читайте також: