fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сепаратисти можуть зруйнувати економіку Донбасу – МЗС Швеції

В недалекому майбутньому Донецьку і Луганську області чекають досить сумні економічні наслідки. Таку думку висловив Карл Більдт, міністр закордонних справ Швеції. Ситуацію на сході України шведський міністр прокоментував в соцмережі «Твіттер».

«Метушня, обумовлена ​​діяльністю сепаратистів і проросійських бандитських формувань, ризикує повністю зруйнувати економіку Донбасу. Трагедія наближається», – попередив Карл Більдт.

Раніше глава МЗС Швеції поділився думкою і про ситуацію з Кримом. За його словами, окупований Крим повинен бути закритим для будь-якого законного бізнесу.

Варто відзначити, що сьогодні в Донецькій і Луганській областях проходять «референдуми» про статус регіонів. На голосування сепаратисти виносять питання про визнання «державної самостійності» двох самопроголошених територіальних одиниць – «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки».

Сьогоднішній «референдум» не буде єдиним на сході. Вже 18 травня на сході пройде другий «референдум» про приєднання самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки» до РФ.

Читайте також: