fbpx
Футбол

Гриценко закликає ФІФА відібрати у Росії ЧС-2018 з футболу

Анатолій Гриценко – кандидат на пост президента України – звернувся до президента ФІФА Йозефа Блаттера із закликом усунути збірну Росії від участі в чемпіонаті світу з футболу 2014 року, а також відібрати у Росії право на проведення чемпіонату світу з футболу в 2018 році.

Відповідне звернення опубліковано на сайті Avaaz.org. Крім того, на своїй сторінці в Facebook кандидат в президенти України закликав усіх небайдужих підписатися під цим зверненням.

«Росія почала збройну агресію проти України. Захоплена частина території нашої держави – ​​Крим. Введені нещодавно урядом США та Європейським Союзом санкції не зупиняють Путіна. Відчуваючи безкарність, керівництво Російської Федерації і далі продовжує агресивні дії щодо України», – написав політик.

Він також стверджує, що сепаратисти, керовані російськими військовими, захоплюють у заручники мирне населення, грабують магазини, офіси та квартири. Через них у регіоні зростає загроза терористичних актів.

«Просимо Вас припинити членство Росії у ФІФА, виключити збірну Росії з числа учасників чемпіонату світу 2014 року і позбавити Росію права на проведення чемпіонату світу- 2018 за порушення статті 3 Статуту ФІФА та ч.4 ст. 11 Регламенту Кубка світу ФІФА 2014 в Бразилії», – йдеться у зверненні Анатолія Гриценка.

Читайте також: