fbpx
Політика

Естонія наполягає на тривалій присутності в Прибалтиці сил НАТО

Естонія, яка входить до складу Євросоюзу і НАТО, наполягає на тривалій присутності сил Північноатлантичного альянсу в Балтійському регіоні для захисту від Росії. Влада цієї країни розглядає війська Північноатлантичного альянсу як засіб залякування проти російської агресії.

Про це заявив прес-секретар естонського міністерства оборони Артур Югасте в інтерв’ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, опублікованому напередодні. За словами Артура Югасте, довгостроковий прихід союзників в Балтику міг би заспокоїти місцеве населення і "слугувати потужним засобом залякування проти будь-якого можливого агресора".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Представник естонського оборонного відомства уточнив, що йдеться не стільки про дислоційованість військ НАТО, скільки про створення баз військового постачання "для скорочення логістичного ланцюжка у разі раптового виникнення кризової ситуації".

Варто відзначити, що раніше керівництво НАТО відмовлялося від розміщення солдатів і боєприпасів у східноєвропейських країнах, що входять до складу блоку.

Читайте також: