Турчинов: Терор на Донбасі підтримує велика кількість місцевого населення

Нинішній терор на Донбасі відбувається за підтримки значної кількості місцевого населення. Таку інформацію оприлюднив голова Верховної Ради, виконуючий обов’язки президента України Олександр Турчинов. Свої коментарі щодо ситуації на Донбасі в.о. президента України висловив під час програми «Шустер live». Слова Турчинова передає президентська прес-служба.

«На превеликий жаль, страшний терор і вакханалія відбуваються за підтримки великої кількості місцевого населення», – заявив Турчинов.

За його словами, повільне просування антитерористичної операції на сході України пов’язане з небажанням військовослужбовців завдати шкоди мирному населенню. Турчинов запевнив, що військовослужбовці могли б легко знищити всіх сепаратистів, якби не було мирних громадян. Йдеться про українців, які вирішили прикривати злочинців.

Related Post

«Це найскладніша проблема, коли населення, яке обдурене російською пропагандою, підтримує терористів», – пояснив Турчинов.

У кожному разі, міркує в.о. президента України, потрібно залишатися людьми і зберігати нормальне ставлення до того, що відбувається навколо. Турчинов сказав, що зараз на Сході дуже багато громадян є патріотами України.

«Все це сильно ускладнює досягнення мети цієї антитерористичної операції. Завдання антитерористичній операції – в першу чергу, захистити українців від цього свавілля, від цих убивств», – підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, що 9 травня Турчинов взяв участь у церемонії покладання квітів до Вічного вогню в Парку Слави. В акції взяли участь і колишні президенти України: Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко. Крім того, були помічені і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, глава КМДА Володимир Бондаренко, а також члени Кабміну.

Leave a Comment