fbpx
Політика

Президент Болгарії побоюється, що Росія добереться і до його країни

Болгарскій лідер Росен Плевнелієв впевнений, що, Кремль не збирається обмежуватися територією колишнього СРСР. За його словами, під загрозою зараз знаходяться і країни південно-східної Європи. Слова болгарського президента призводить Укрінформ.

«Сьогодні перед нами постала агресивна і націоналістична Росія. Влада цієї країни проводить політику відновлення свого впливу», – висловив свою точку зору Росен Плевнелієв на прес-конференції в Штутгарті. Відзначимо, що там болгарський лідер виступав з промовою про 7-літній період перебування його держави в Європейському союзі.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За словами президента Болгарії, держави в південно-східній Європі є «найслабшою ланкою в Європейському союзі». Він упевнений, що ці держави можуть бути дестабілізовані зсередини за допомогою «енергетичної залежності, націоналістів, корупції, пропаганди та олігархів».

Кремль, підкреслив Росен Плевнелієв, «використовує олігархів і їх засоби масової інформації, а основні канали впливу, якими користуються російська влада, збереглися з комуністичних часів».

Читайте також: