«Федералізація – це самознищення для сходу України», – Турчинов

Федералізація стане «самознищенням» для східних областей України. Таку думку під час ефіру програми «Шустер live» висловив голова Верховної Ради, виконуючий обов’язки президента України Олександр Турчинов. Слова Турчинова передає президентська прес-служба.

«Це крок у безодню для східних регіонів. Це ейфорія, яка може привести до дуже серйозних наслідків. Багато людей вже відчувають ці наслідки», – заявив Турчинов.

За його словами, така «самостійність» східних регіонів загрожує повним руйнуванням економіки і соціальних програм. Крім того, федералізація може зруйнувати і життя для більшості громадян у східних регіонах. Після цього Турчинов запевнив, що в даний момент Україна йде шляхом децентралізації влади.

«Ми йдемо шляхом реального посилення місцевого самоврядування, посилення регіонів у фінансовому та політичному плані», – підкреслив в.о. президента.

Related Post

Спікер ВР пояснив, що Україна не може стати сильною державою, маючи слабкі регіони. Саме тому, стверджує Турчинов, в Києві зацікавлені в сильних областях, які зможуть формувати свої виконавчі комітети, приймати відповідальні рішення і відповідати за них.

«Таким шляхом ми йдемо, готуючи зміни до Конституції України», – додав Турчинов.

За словами Турчинова, зараз в Слов’янську і Краматорську зупинилися всі підприємства. Також в.о. президента України висловив свою стурбованість спробами терористів перетворити Луганськ і Донецьк «в зону постійних бойових дій».

«Не можна вирішувати будь-які питання з зброєю в руках», – підсумував Турчинов.

Раніше в.о. президента сказав, що терор на Донбасі підтримує велика кількість місцевого населення. Втім, на Сході є і багато громадян, які є патріотами України.

Leave a Comment