fbpx
Політика

Берлін і Париж готові ввести нові санкції проти Москви у разі зриву українських виборів

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд виступили в суботу з спільною заявою, в якій ще раз підтвердили, що готові ввести нові санкції щодо Росії у випадку, якщо вибори президента України, призначені на 25 травня, не відбудуться через їх умисний зрив.

"Якщо не відбудуться президентські вибори в Україні, які визнало б міжнародне співтовариство, то це неминуче призведе до подальшої дестабілізації в країні. Німеччина і Франція погоджуються з тим, що при подібній ситуації будуть мати місце відповідні наслідки для Росії, які прийняли на саміті Ради ЄС 6 березня 2014 року", – йдеться в заяві лідерів Німеччини та Франції.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Крім того, в цьому ж документі зазначається, що Берлін і Париж вважають "нелегітимним" завтрашнє проведення референдуму в деяких областях на сході України, зокрема, в Донецькій і Луганській областях.

Разом з тим Ангела Меркель і Франсуа Олланд підкреслили, що хочуть домогтися від Росії "видимого" ​​відводу військ від кордону з Україною, а також закликали владу в Києві "утриматися від агресивних дій" до майбутніх президентських виборів.

Читайте також: