В. Сюмар назвала класичною диверсією загоряння кабелів між Київською телевежею і НТКУ

РНБО: підпал кабелів між Київською телевежею і НТКУ – класична диверсія.

   Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар назвала загорання кабелів класичною деверсією. Про це вона на своїй сторінці у facebook, передає УНН.

 “Логіка російських спецслужб досі базується на вченні Леніна про першочергові “пошту, телефон, телеграф”. Ще вчора правоохоронні структури взяли під посилену охорону телевишку та інші об“єкти критичної інфраструктури в Києві. На територію “карандаша” на Сирці диверсантам потрапити не вдалося. Тому, за попередніми даними, підпалили кабелі в колодязі, доступ до якого є з вулиці, кинувши всередину запалювальну суміш. Знають про такі колодязі тільки профі… Класична диверсія. За кілька годин локалізували пожежу та відновили мовлення телеканалів. Всі вже в ефірі", — написала В. Сюмар.

 Нагадаємо, голова КМДА Володимир Бондаренко розповів про причини загорання технічних засобів на НТКУ і наголосив, що це не диверсія, а коротке замикання. "Це не диверсія. Пожежа виникла через коротке замикання. Не було ніякого вибуху", – наголосив В.Бондаренко. Він запевнив, що цю пожежу буде ліквідовано найближчим часом. За його словами, що на місці події працюють працівники ДСНС.

Related Post

 Як повідомлялось раніше, сьогодні вночі близьно 4 години сталося загорання кабелів у тунелях між Київською телевежою та приміщенням Національної телерадіокомпанії України. Рятувальники повідомили про серйозну шкоду нанесену вогнем та нарікають на складність операції з гасіння пожежі у зв’язку з тим, що у шахтах, в яких горять кабеля йде напруга у 350 вольт. На місці події наразі перебуває велика кількість пожежних машин та фахівців.

 Джерело: УНН

Leave a Comment