Генпрокуратура не причетна до звільнення провокаторів в Одесі – Махніцький

Представники Генеральної прокуратури України не давали жодних вказівок щодо звільнення учасників масових заворушень, які пройшли в Одесі. Таку інформацію оприлюднив Олег Махніцький, виконуючий обов’язки генерального прокурора України. Слова генпрокурора передає прес-служба відомства.

«Ніяких вказівок щодо звільнення учасників масових заворушень в Одесі ні прокурор Одеської області Ігор Боршуляк, ні спеціальний уповноважений, заступник генерального прокурора Микола Банчук не давали і не могли дати», – заявив Олег Махніцький.

За словами генпрокурора України, звільнення провокаторів розцінюється Генпрокуратурою України як «державна зрада». Крім того, такі дії є безпосередньою підтримкою сепаратизму.

«З цим давно і безкомпромісно бореться Генеральна прокуратура України», – підкреслив Олег Махніцький.

Related Post

Генеральний прокурор сказав, що зараз представники відомства проводять детальну перевірку. Зокрема, прокурори перевіряють варіант з «появою дезінформації під виглядом захисту мундира під час розслідування». Олег Махніцький запевнив, що Генеральна прокуратура України буде і далі відкривати нові кримінальні справи, які можуть торкнутися всіх осіб, що перешкоджають розслідуванню.

Нагадаємо, що одеські правоохоронні органи вирішили відпустити 67 осіб, які раніше були затримані під час зіткнень і масових заворушень у місті. Представники відділу зв’язків з громадськістю з управління МВС України в Одеській області сказали, що рішення про звільнення було прийнято в прокуратурі Одеської області.

Після цього в прокуратурі Одеської області сказали, що рішення щодо звільнення затриманих осіб ухвалювалося керівництвом органів внутрішніх справ регіону.

«Рішення приймалося без будь-якого узгодження з прокуратурою», – зазначили у відомстві.

Leave a Comment