fbpx
Політика

ЦВК України: Бюлетені на виборах у першому турі будуть жовто-бузкового кольору

Центральна виборча комісія України під час сьогоднішнього засідання затвердила текст і форму виборчого бюлетеня. Йдеться про бюлетені, які будуть використовуватися на позачергових виборах президента України 25 травня 2014 року. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Стало відомо, що виборчі бюлетені будуть вохристо-бузкового кольору. Розміри бюлетенів складуть 20 на 60 сантиметрів. У бюлетені будуть внесені прізвища 21-го кандидата в президенти України. Прізвища кандидатів внесуть до бюлетенів в алфавітному порядку.

Як сказано в постанові ЦВК України, текст виборчого бюлетеня друкується державною мовою. Додамо, що текст буде надрукований на одному аркуші і лише з одного боку.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Крім того, в нових бюлетенях передбачається і кілька ступенів захисту. За наявними даними, нові бюлетені будуть надруковані з використанням спеціальних видимих ​​і невидимих ​​захисних фарб. Такі фарби змінюють свої фізичні характеристики при впливі інфрачервоного та ультрафіолетового опромінення. Також на бюлетенях передбачені спеціальні графічні захисні елементи та проставлення захисною фарбою номера виборчої дільниці. Фарба з номером бюлетеня проявляється на звороті аркуша.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Очікується, що для всіх виборчих дільниць надрукують кількість бюлетенів, яка буде перевищувати на 0,5 % загальну кількість виборців. У ЦВК України грунтувалися на даних, які надали в Державному реєстрі виборців.

Додамо, що в Центрвиборчкомі України створили і спеціальну контрольну комісію, яка займеться виготовленням виборчих бюлетенів для виборів президента.

Раніше повідомлялося, що друк виборчих бюлетенів розпочнеться вже 2 травня 2014 року.

Читайте також: