fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РФ попросила ОБСЄ звернутися до України щодо зупинення АТО в Слов’янську

 А. Келін: ми попросили ОБСЄ звернутися до України щодо зупинення АТО.

 На прохання російської сторони Організація з безпеки і співробітництва в Європі звертається до влади України, щоб та зупинила спецоперацію в Слов’янську. Про це заявив Андрій Келін, постійний представник Росії при ОБСЄ, повідомляє УНН з посиланням на РІА Новини.

 За словами Келіна, діючий голова ОБСЄ та міністр закордонних справ і президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер зв’язуються щодо цього питання з виконуючим обов’язки президента України Олександром Турчиновим і прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

  Келін додав, що генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр зв’язується з Андрієм Дещицею, міністром закордонних справ України.

  "Українці починають відповідати, що це операція не по Слов’янську, а з метою оточення та ізоляції Слов’янська. Ми вимагаємо, щоб це було зупинено, а якщо це так, то повинні бути створені гуманітарні коридори для виходу мирного населення, польоти авіації повинні бути зупинені, – заявив російський дипломат.

  Нагадаємо, в ніч на 2 травня Україна почала активну фазу антитерористичної операції в районі Слов’янська і Краматорська.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: