fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Луганській області затримали російського неонациста з антиукраїнськими листівками

Українські прикордонники з відділення «Мілове», що в Луганській області, зуміли затримати російського неонациста. Відзначимо, що при обшуку у затриманого виявили антиукраїнські агітаційні листівки. Про це розповіли у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Стало відомо, що прикордонники затримали 22-річного росіянина, який раніше перебував у розшуку. Прикордонники зловили росіянина, коли той рухався в маршрутному таксі з Луганська в населений пункт Мілове.

«У ході перевірки законності перебування цього громадянина на території України було встановлено, що затриманий перевищив допустимий термін перебування на території України. Крім того, він знаходиться в розшуку за статтею 307 Кримінального кодексу України», – заявили прикордонники.

Зокрема, російський неонацист перебував у розшуку за статтею «Незаконне виробництво, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних або психотропних речовин, а також їх аналогів». Фахівці встановили, що затриманий росіянин є членом відомого угруповання неонацистів, яке називається «Слов’яни». При затриманому був виявлений ніж, на якому було викарбувано свастика SS, а також металевий ланцюг і листівки «Донбас вставай».

«За словами затриманого, він намагався провести вербування нових членів угруповання з подальшим використанням їх у різних сепаратистських заходах, мета яких – дестабілізація ситуації в Луганській області», – сказано в повідомленні Держпогранслужби.

Додамо, що за даним фактом прикордонники поінформували співробітників МВС і СБУ. Затриманому заборонили в’їзд в Україну протягом 3 років.

Раніше повідомлялося, що 30 квітня у пункті пропуску «Довжанський» прикордонники та співробітники СБУ зупинили білоруса і двох росіян, у яких виявили військове обмундирування, засоби захисту, флягу, а також сумку для гранат і магазинів від АК.

Читайте також: