fbpx
Політика

Німеччина готова до третього ступеня санкцій щодо Росії

 У Німеччині домовилися про третій ступінь санкцій проти РФ.

Члени правлячої в Німеччині коаліції на закритому засіданні в понеділок 28 квітня домовилися про застосування третього ступеня санкцій – економічних, у разі подальшої ескалації конфлікту навколо України, повідомляє УНН з посиланням на "112".

 Уряд ФРН "готовий і повний рішучості їх застосувати, якщо це буде необхідно", йдеться у спільній заяві керівництва ХДС/ХСС і СДПН. Йдеться про трьохрівневий план Євросоюзу, який розроблений на випадок подальшого наростання російсько-українського конфлікту. Як крайній захід у ньому передбачено запровадження економічних санкцій.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же час члени правлячої коаліції виключили можливість проведення військової операції в Україні. Москва повинна вивести свої війська з регіонів, що межують з Україною, йдеться далі в документі.

 Крім того, учасники закритого засідання закликали російське керівництво чинити тиск на сепаратистів у Слов’янську, що утримують групу військових інспекторів ОБСЄ, і домогтися їх звільнення. Члени правлячої коаліції стримано оцінили перспективи членства України в НАТО та ЄС. Хоча Україна вільна у виборі альянсу, для вступу в ці організації вона повинна не тільки виконати всі необхідні умови.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Крім цього, членство України має бути "політично вигідним для всіх учасників", йдеться в документі. Напередодні повідомлялося, що обговорення економічних санкцій проти Росії через конфлікт навколо України може відбутися вже  цього тижня, якщо всі попередні заходи не матимуть успіху.

 

 Джерело: УНН

Читайте також: