fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В СБУ встановили справжнє ім’я диверсанта з позивним «Стрілець»

Представники Служби безпеки України встановили справжнє ім’я офіцера головного розвідувального управління Російської Федерації, який діє на сході України під ім’ям Ігоря Стрєлкова. Таку інформацію під час брифінгу повідомила Марина Остапенко, прес-секретар СБУ. Слова Остапенко передає «Українська правда».

Стало відомо, що справжнє ім’я диверсанта «Стрєлкова» – Ігор Всеволодович Гиркин. Диверсант є громадянином Російської Федерації. Ігор Гиркин народився 17 грудня 1970 року. Крім того, в СБУ дізналися і номер російського паспорта Гиркина: 4506460961. Правоохоронці повідомили, що паспорт Гиркина зареєстрований у місті Москва, за адресою Шенкурський проїзд 8 -Б, квартира 136.

Марина Остапенко сказала, що раніше Ігор Гиркин неодноразово «гостював» в Україні з російським закордонним паспортом. За інформацією СБУ, в останній раз диверсант легально перетнув кордон України 26 лютого цього року. Зокрема, Гиркин прибув до України авіарейсом «Шереметьєво-Сімферополь».

Марина Остапенко зазначила, що в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року і відбулося захоплення Верховної Ради Криму.

«Встановлено і причетність групи "Стрілка" до викрадення експертів з ОБСЄ в Донецькій області. Затримання представників ОБСЄ відбулося за безпосереднього командування диверсанта Ігоря Безлера. Про це свідчать записи телефонних розмов Ігоря Безлер зі своїми підлеглими», – додала Остапенко.

Нагадаємо, що раніше в СБУ оголосили Ігоря Гиркина («Стрєлкова») в розшук. Крім того, правоохоронці порушили кримінальне виробництво. Зокрема, диверсанту інкримінують «організацію умисного вбивства і вчинення дій на шкоду суверенітету держави». Крім того, Гиркина звинувачують в «проведенні диверсійно-підривної діяльності та організації масових заворушень в Україні».

Читайте також: