fbpx
Освіта

У системі освіти України заплановано низку реформ – Сергій Квіт

 Міністр освіти розповів, як будуть реформувати галузь.

  У системі освіти заплановано низку реформ, результат яких спрямований на досягнення європейського рівня знань і умінь. Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє УНН з посиланням на 112".

"Зараз в освіті відбувається серйозний процес боротьби з корупцією. Зокрема, ми активно реагуємо на всі скарги, що надходять до міністерства. Їх багато, тому ми тісно взаємодіємо у вирішенні цієї проблеми з міліцією, прокуратурою та Службою безпеки України", – підкреслив С.Квіт.

Також міністр повідомив про те, що сьогодні на черзі ряд важливих для країни законів, а саме: "Про освіту", "Про вищу освіту" і " Про наукову діяльність". Зокрема, закон "Про вищу освіту" передбачає університетську автономію, інтеграцію освіти і науки і вивчення англійської мови.

За словами С. Квіта, сьогодні в країні більше 800 вищих навчальних закладів, з яких 250 університетів. І додав, що Україна не може собі дозволити такої кількості вищих навчальних закладів, тому буде відбуватися зменшення їх кількості, зокрема шляхом укрупнення і створення дослідних центрів, але при цьому буде підвищуватися рівень якості освіти.

Міністр висловив надію на те, що вже в травні закон "Про вищу освіту" буде підписаний. Він також повідомив, що після анексії Криму Центр оцінювання якості освіти буде перенесений в Херсон.

За матеріалами: УНН

Читайте також: