fbpx
Політика

Тарута попросив Турчинова підтримати ідею проведення референдуму одночасно з президентськими виборами

 У ході зустрічі з в.о. президента України Олександром Турчиновим, голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута сказав, що проведення Всеукраїнського референдуму дозволило б об’єднати країну навколо ідеї реформ і впровадження європейський стандартів.

За його словами, на референдумі можна було б розглянути питання передачі додаткових повноважень регіонам і створення муніципальної міліції. Також він зазначив, що референдум слід було б провести в один день з президентськими виборами – 25 травня.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Під час зустрічі Сергій Тарута представив Олександру Турчинову законодавчі ініціативи, які дозволяють провести референдум в один день з президентськими виборами.

«Ми консолідували свої зусилля для того, щоб в Україні запанував громадянський мир, порядок і злагода. Всі громадяни нашої країни повинні мати можливість висловити свою думку з тих питань, які їх реально хвилюють. На даному етапі – вирішальне слово за депутатами Верховної Ради», – констатував він.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Слід зауважити, що на зустрічі також був присутній мер Донецька Олександр Лук’янченко, який сказав, що проведення референдуму посприяло б зниженню напруженості на Південному Сході.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: