fbpx
Політика

Яценюк зустрівся з Папою Римським

Прем’єр -міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані. Про це повідомляє радіо «Ватикан» з посиланням на прес-службу понтифіка. Під час розмови сторони обговорили політичну ситуацію в Україні, а також «висловили побажання, щоб всі зацікавлені сторони конструктивно співпрацювали для відновлення політичної і соціальної стабільності в країні в рамках міжнародного права, сприяючи взаєморозумінню між народами в цьому регіоні». Водночас Папа Римський звернув увагу на особливу роль, яку повинні зіграти церква і релігійні організації в справі сприяння взаємоповаги та порозуміння між людьми.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

За інформацією агентства АНСА, понтифік подарував українському прем’єру ручку з надією, що «цією ручкою буде підписано мирну угоду».

Після зустрічі з Папою Римським Арсеній Яценюк зустрівся також з держсекретарем Ватикану кардиналом П’єтро Паролін і прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці. Пізніше глава українського уряду відвідав греко-католицький собор Св. Софії в Римі, де поспілкувався з місцевою українською громадою.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

У зв’язку з ситуацією в Україні, Арсеній Яценюк вирішив перервати свій візит до Риму і сьогодні ж повертається додому. Спочатку планувалося, що 27 квітня він буде присутній на церемонії канонізації Пап Івана Павла II і Іоанна XXII.

Читайте також: