fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ заарештувала двох військовослужбовців-шпигунів

Співробітники Служби безпеки України зуміли затримати двох військовослужбовців, які підозрюються у веденні розвідувально-підривної діяльності проти України. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Стало відомо, що один з військовослужбовців був завербований представником головного розвідувального управління Генштабу Збройних Сил Росії. Йдеться про українця, який служив у внутрішніх військах МВС України. Зокрема, український військовослужбовець мав передати «інформацію з обмеженим доступом щодо діяльності та дислокації ВВ МВС України».

 В СБУ розповіли, що військовослужбовця затримали 12 квітня, коли той перебував у потязі сполученням «Київ-Сімферополь».

«У нього був вилучений флеш-накопичувач, на якому була секретна інформація зі схемами зв’язку та спецзв’язку ВВ МВС України», – заявили в СБУ.

Інший затриманий виявився військовослужбовцем Збройних сил України. Раніше затриманий спробував в’їхати на територію окупованого Криму. Йдеться про підполковника науково-випробувального центру Повітряних сил ЗС України, який знаходиться в Феодосії.

 За інформацією українських спецслужб, українського підполковника завербував представник ГРУ Збройних сил РФ. За наявними даними, підполковник мав працевлаштуватися в центральному науково-дослідному інституті військової техніки та озброєння ЗС України (Київ). З російською розвідкою підполковник спілкувався за допомогою мобільного телефону.

 «У Києві завербований підполковник на зустрічі зі своїм колегою – військовослужбовцем військової частини, без його відома сфотографував таємні документи на мобільний телефон, а також скопіював з ноутбука інформацію обмеженого доступу в області проектування літаків», – пояснили в Службі безпеки України.

Читайте також: