Арсен Аваков розповів про хід АТО

 В.о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що ніхто не збирається зупиняти проведення антитерористичної операції через загрозу вторгнення Російської Федерації. За його словами, інформація, яка була поширена пресою, не відповідає дійсності.

«АТО триває. Терористам варто остерігатися цілодобово. Мирним жителям боятися нічого», – підкреслив він.

Як зазначив Арсен Аваков, ключовий принцип АТО – скорочення до мінімуму ризиків для мирного населення.

«Делікатність в цьому питанні шкодить термінам проведення операції, її оперативності та ефективності – але, це фундаментальний принцип, продиктований силовикам керівниками країни. Ми не боремося силовими методами з інакомисленням. Сила і жорсткість – тільки терористам, зі зброєю в руках», – додав чиновник.

Related Post

Також він повідомив, що ніякі партії, об’єднання або цивільні рухи не допущені до проведення АТО разом з силовими структурами. Арсен Аваков підкреслив, що будь-які повідомлення на цю тему також не відповідають дійсності.

Крім того, Арсен Аваков розповів, що всупереч чуткам, були задіяні і незначні сили Антитерористичного центру, але без залучення танків та іншої важкої техніки.

«АТЦ відкритий для будь-якого мирного врегулювання ситуації в зоні силових протистоянь і конфліктів, прагнучи уникнути кровопролиття і ризиків для мирного населення. Разом з тим, це твердження не працює для учасників терористичних груп, що беруть участь в тортурах і вбивствах останнього часу – цих людей спіткає невідворотна відплата», – підсумував глава МВС.

Leave a Comment