fbpx
Кінотеатри

В Україні пройде тиждень австрійського кіно

У чотирьох містах України стартував тиждень австрійського кіно.

   Сьогодні у Києві, Харкові, Одесі та Львові розпочався тиждень австрійського кіно, який відкрили показом стрічки "Великий музей" режисера Йоханеса Хольцхаузена. Він триватиме 4 дні і завершиться у неділю, 27 квітня, передає кореспондент УНН.

 Даний фестиваль проходить в Україні при підтримці Австрійського культурного форуму. Участь у його відкритті в столиці взяв посол Автрії в Україні Вольф Дітріх Хайм. "Це вже свого роду традиція, що сьогодні вже втретє ми зі своїми пратнерами організовуємо даний захід. Завдяки кінофестивалю Австрія зможе предстати перед вами у всьому своєму різноманітті",- зазначив дипломат.

 У програмі кінофестивалю зазначено 5 кінокартин. Першою до перегляду гладачам запропонували роботу Йоханнеса Хольцхаузена "Великий музей", в якій розповідається про будні працівників величного Музею історії мистецтв у Відні. Режисер цієї стрічкм Йоханнес Хольцхаузена, котрий представляв свої роботи на світових кінофестивалях, зокрема на "Берлінале", став почесним гостем на відкритті цього заходу у столиці.

 "Фільм, який сьогодні побачать глядачі, мав свою прем’єру на "Берлінале", його вже також показали на фестивалі у Стамбулі. Я зображаю віденський музей у формі корабля, який уособлює у собі всю Австрію. Робота, як на мене, вийшла доволі кумедна",- зауважив режисер.

 Він поділився і своїми враженнями про Київ. "Я прибув вчора увечері і одразу пішов на Майдан. Я перебуваю у полі напруги між політикою і високим мистецтвом. Поки що я не можу класифікувати свої враження від побаченого в Україні",- відзначив режисер. До програми фестивалю також увійшли історія любовного трикутника, що розгортається на австрійському кордоні (фільм Флоріана Флікера "Перетнути кордон"), драма про дівчинку-підлітка, котра намагається завоювати любов матері (картина "Божа роса" Катаріни Мюкштайн) та історія двох братів, котрі залицяються до однієї жінки (стрічка режисера Йоханна Модера "Висока продуктивність").

 Крім того, глядачам покажуть і програму короткого метру. В ній буде представлена добірка фільмів з офіційного конкурсу австрійського фестивалю медіа-мистецтва "Ars Electronica 2013". Тиждень австрійського кіно у столиці проходить у кінотеатрі "Київ".

 Джерело: УНН

Читайте також: