fbpx
Політика

МЗС Росії закликає місію ОБСЄ в Україні провідати «народного губернатора» Губарєва

С. Лавров посилає ОБСЄ перевірити, чи не захворів П. Губарєв.

   Глава МЗС РФ Сергій Лавров пропонує звільнити так званого “народного губернатора” Донецька Павла Губарєва через "проблеми зі здоров"ям". Про це повідомляє УНН з посиланням на МЗС РФ.

 “Ми дуже стурбовані долею політичних в’язнів в Україні, людей, які були заарештовані і кинуті до в’язниці тільки за те, що брали участь у політичних акціях. Одним з них є П.Губарєв, якого в Донецьку люди обрали так званим „народним губернатором“ і про долю якого ми неодноразово говорили з нашими західними партнерами, в тому числі з державним секретарем Дж.Керрі” , – йдеться в заяві С.Лаврова, опублікованій на сайті МЗС РФ.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 “Незважаючи на всі запевнення, що американці використовують свій авторитет для того, щоб негайно вирішити цю проблему, жодних хороших новин ми не отримуємо ” , – зазначив С. Лавров.

 "Навпаки, сьогодні ми отримали … тривожну новину про те , що у П.Губарєва погано зі здоров’ям. Ми направляємо офіційне звернення в ОБСЄ, щоб місія цієї організації в Україні негайно домоглася допуску до П. Губарєва.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Аналогічний документ відправляємо в Міжнародний комітет червоного хреста в Женеві, в мандат якого, серед іншого , входить відвідування ув’язнених у місцях їх утримання “, – заявив С. Лавров.

 “Ми будемо домагатися негайного доступу до П.Губарєва для того, щоб переконатися, що у нього все гаразд зі здоров’ям. Звичайно ж, продовжимо зусилля, спрямовані на те, щоб забезпечити його негайне звільнення як політичного в’язня”, — заявив міністр РФ.

 Джерело: УНН

Читайте також: