fbpx
Новини світу

Вашингтон застосує нові санкції проти Москви – Джон Керрі

Керрі попереджає Росію про нові санкції.

Державний секретар США Джон Керрі заявляє, що Вашингтон застосує нові санкції проти Москви, якщо Кремль не припинить нагнітати напруженість на сході України.

Як повідомляє ВВС Україна, під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим Керрі заявив, що глибоко стурбований відсутністю "позитивних кроків" з боку Росії.

Також Керрі закликав Росію пом’якшити войовничу риторику, активізувати дипломатичні зусилля на сході України і публічно закликати до роззброєння ополченців, які захопили урядові будівлі.

"Держсекретар Керрі підкреслив, що відсутність помітного прогресу у виконанні Женевських угод спричинить розширені санкції щодо Росії", – заявив один з високих чинів у Державному департаменті.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Це попередження прозвучало після того, як віце-президент США Джо Байден, який перебуває з візитом у Києві, зустрівся з новим українським керівництвом і низкою політиків.

Байден закликав Росію "перестати говорити і почати діяти" і попередив Федерацію про неприпустимість втручання у справи сусідньої держави.

"Сьогодні є ті, хто намагається розділити Україну на частини. Україна бореться за своє існування. Ми, Сполучені Штати, виступаємо разом з вами і всім українським народом за єдину Україну", – заявив віце -президент.

Під час візиту Байдена в Київ адміністрація США оголосила про виділення Україні додаткової фінансової допомоги на суму 50 млн дол. Цей пакет призначений на проведення економічних і політичних реформ, зокрема – на президентські вибори, які мають відбутися в травні.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Також США запропонували Україні додатково 8 млн дол. технічної військової допомоги, яка включатиме в себе радіоустаткування і техніку, повідомили в оточенні Байдена.

Крім того, Вашингтон направить 600 військових для участі в навчаннях НАТО, які пройдуть в Польщі та трьох країнах Балтії. Представник оборонного відомства США заявив, що цей крок продемонструє підтримку подій в Україні з боку Альянсу.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: