fbpx
Новини світу

Напад на громадян Росії – це напад на Росію, – Сергій Лавров

На сторінках російських ЗМІ сьогодні, 23 квітня, з’явилася заява глави МЗС Росії Сергія Лаврова, яка є цікавою і вартою уваги. «Напад на громадян Росії – це напад на Росію», – заявив глава російського зовнішньополітичного відомства, слова якого наводяться в пресі з посиланням на телеканал RT, якому Сергій Лавров дав інтерв’ю англійською мовою.

За словами дипломата, «якщо ми будемо атаковані, ми, безумовно, відповімо». Сергій Лавров підкреслив, що «якщо наші законні інтереси, інтереси росіян будуть атаковані безпосередньо, як це сталося в серпні в Південній Осетії, я не бачу іншої можливості, крім як відповісти в повній відповідності з міжнародним правом».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Главі МЗС Росії було поставлено питання і про ситуацію на україно-російському кордоні, зокрема, про скупчення російських військових на кордоні з Україною. «Ми ніколи не заперечували, що стягнули додаткові війська до кордону», – зазначив Сергій Лавров і додав: «Так само як українська влада зрушила війська ближче до кордонів Росії – вони були переміщені в східні та південні регіони».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Крім того, як підкреслив глава російського МЗС, в Росії, в різних регіонах країни, регулярно проводяться навчання збройних сил.

Фото: AFP

Читайте також: