fbpx
Ситуація на Південному Сході України

СБУ: Диверсанти на сході України порушили Женевські угоди

Збройні диверсанти і представники криміналітету на сході України порушили недавні Женевські угоди. Таку інформацію під час прес-конференції оприлюднила Марина Остапенко, прес-секретар Служби безпеки України. Слова представниці СБУ передає РБК-Україна.

«Україна зі свого боку, дотримуючись всіх Женевських договорів, на великодні свята вирішила призупинити активну фазу антитерористичної операції на сході країни», – заявила Марина Остапенко.

Всупереч всім домовленостям, зазначила Марина Остапенко, 20 і 21 квітня 2014 року озброєні правопорушники на сході України захопили заручників. Зокрема, в руках у сепаратистів виявився керівник райвідділу міліції, а також деякі журналісти.

«Особливо цинічним є те, що загарбники вимагали зброю за заручників», – підкреслила Марина Остапенко.

На думку прес-секретаря СБУ, такими діями криміналітет і диверсанти «нахабно і цинічно порушили чотиристоронні домовленості».

Після цього Марина Остапенко прокоментувала хід антитерористичної операції. За її словами, в даний момент на сході України триває антитерористична операція.

«Антитерористична операція на Сході не була згорнута, її активна частина лише була припинена на свята», – пояснила Марина Остапенко.

За словами прес-секретаря СБУ, головним завданням антитерористичної операції є забезпечення «периметра безпеки». Остапенко пояснила, що такий «периметр» захистить сусідні регіони України.

Раніше повідомлялося, що в Краматорському відділі міліції перебувають невідомі озброєні особи. Зокрема, увечері 21 квітня в будівлю Краматорського міського відділу міліції зайшло 7 невідомих озброєних осіб в масках.

Читайте також: