Медведєв – СОТ: «Росія може показати зуби»

Якщо країни – учасниці СОТ введуть обмеження щодо російської продукції, то в Кремлі готові відстоювати свої права. Про це повідомив глава уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв. Зокрема, Медведєв прокоментував можливі обмеження з боку СОТ під час виступу в Держдумі РФ.

«Потрібно відповідати на введення обмежень щодо російських товарів, зокрема через Всесвітню торговельну організацію і суди», – заявив Медведєв.

По суті, зазначив Медведєв, Російську Федерацію близько 17 років «тримали в передпокої». Протягом 17 років російська сторона вперто доводила, що гідна стати членом світового торгового співтовариства. Медведєв сказав, що в Росії доводили і свою відповідність міжнародним стандартам.

«Тепер у нас є повне право вимагати дотримання всіх встановлених правил щодо російських товарів і від інших країн- членів СОТ», – пояснив прем’єр-міністр РФ.

Related Post

На думку Медведєва, у разі обмежень російська сторона «не повинна соромитися». Зокрема, додав чиновник, Російська Федерація може і «зуби показати».

«Ми будемо звертатися до судів, включаючи і Орган з вирішення спорів у рамках Світової організації», – попередив Медведєв.

Після цього Дмитро Медведєв розповів, що в Росії планується розробити закони, які будуть спрямовані на захист інтересів російського бізнесу. Йдеться про «інтереси », які можуть бути порушені через застосування «незаконних санкцій» з боку інших країн.

Варто відзначити, що в даний момент на ринках країн-учасниць Світової організації діє понад 70 обмежувальних заходів щодо товарів з Росії.

Нагадаємо, що в США і ЄС ввели ряд індивідуальних санкцій проти Росії. Причина для таких дій ЄС і США – позиція Кремля щодо Криму.

Leave a Comment