Кримські сільгоспугіддя під загрозою знищення, – Теміргалієв

Сільськогосподарські угіддя в Криму опинилися під загрозою знищення через нестачу води. Про це у своєму Facebook написав перший віце-прем’єр Криму Рустам Теміргалієв.

«Гірше йдуть справи з поливом сільгоспугідь – ранні грунтові овочі в Сакському районі врятовано лише завдяки опадам. Мабуть, Крим чекає перехід на масштабне впровадження систем крапельного зрошення. Будемо економніше ставитися до води», – повідомив він.

Related Post

У той же час на Кримському півострові намагаються вирішити проблему із забезпеченням питною водою в проблемних населених пунктах. Так, біля міста Старий Крим буряться дві свердловини і починається перекидання води з заповнених передгірних водосховищ. У районі Феодосії здійснюється реконструкція застарілих водопроводів, в яких раніше втрачалося більш 50 % води.

Щодо поставки води на півострів через Північно – Кримський канал, Рустам Теміргалієв повідомив, що кримська влада неодноразово передавала проекти договору на вимогу Держводгоспу України, але води так і немає. Нагадаємо, раніше голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко звинуватив нинішнє керівництво Криму в тому, що воно залишило півострів без води.

Leave a Comment