fbpx
Новини світу

Кличко виступає за жорсткіші санкції США та Європи щодо Росії

Кличко – Байдену: Захід повинен ввести нові, жорсткіші санкції щодо Росії, щоб зупинити її.

Лідер партії  "УДАР" Віталій Кличко виступає за введення нових, жорсткіших, санкцій США та Європи щодо Росії для зупинки її агресії щодо України. Про це Кличко заявив під час зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Як повідомляє прес-служба партії "УДАР", в ході зустрічі В. Кличка з віце-президентом США Джозефом Байденом український політик зазначив, що візит в Україну віце- президента – черговий доказ провідної і конструктивної ролі США у пошуку виходу з кризи, яка почалася з окупації Криму Росією і вилилася в дестабілізацію ситуації на сході України.

"Територіальна цілісність і незалежність України перебувають під ударом з боку Росії. Сьогодні невідкладним завданням є зупинка російської агресії та забезпечення невтручання у внутрішні справи України", – зазначив лідер партії.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

На його переконання, цього не можна досягти,  не збільшивши тиск на Росію.

"Заходу слід негайно ввести жорсткі санкції. Вони повинні охопити всі сектори економіки і бути по-справжньому болючими. На жаль, керівництво Росії розуміє тільки мову сили", – зазначив В. Кличко.

Політик підкреслив, що дії Заходу повинні запобігти новому загостренню конфлікту. В. Кличко переконаний, що стримування керівництва РФ в інтересах як США, так і Європи.

"Якщо не зупинити Росію, скоро доведеться платити набагато більшу ціну. Путін пройде настільки далеко, наскільки йому дозволить Україна", – підкреслив лідер партії "УДАР".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

В. Кличко також зазначив, що будь-які санкції не спрацюють, якщо Україна не дасть сильної і ефективної відповіді на агресію. Він додав, що "УДАР" підтримує антитерористичну операцію на Сході. Водночас, зазначив політик, для України дуже важлива військова та військово-технічна допомога США – забезпечення Збройних сил України сучасним озброєнням та обладнанням.

Разом з тим, переконаний він, Україна не зможе чинити опір російській агресії без стабілізації внутрішньої ситуації, в тому числі, посилення центральної влади.

В. Кличко зазначив, що для цього вкрай важливо провести президентські вибори у встановлені терміни – 25 травня, проте, додав він, Росія робить все, щоб зірвати проведення цих виборів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: