fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Диверсантів можуть завозити по Азовському морю – СБУ

В даний момент Служба безпеки України перевіряє дані про активізацію діяльності диверсантів на території Херсонської і Запорізької областей. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу в антитерористичному центрі повідомила офіційний представник СБУ Марина Остапенко. Слова представника СБУ передає «Українська правда».

«За інформацією, яка перевіряється, протягом останніх днів зафіксовані непоодинокі факти перевезень маломірним водним транспортом групи осіб в районі між містами Бердянськ і Генічеськ», – заявила Марина Остапенко.

За її словами, перевезення між Бердянськом  та Генічеськом  здійснюються з боку Кримського півострова і Керченської протоки. У СБУ не виключають того, пояснила Остапенко, що на борту маломірних суден могли перебувати представники збройних сил Росії, сепаратисти, диверсанти і терористи.

Марина Остапенко розповіла, що в СБУ вже відкрили 12 кримінальних проваджень щодо 25 осіб. Зокрема, у Службі безпеки України інкримінують порушникам участь у диверсіях на території України.

Читайте також: