fbpx
Політика

У Донецькій області сепаратисти створили ЦВК і готуються до проведення референдуму 11 травня

Нещодавно сепаратистами було заявлено про створення Донецької республіки, а її представники вже створили центральну виборчу комісію і готуються до проведення референдуму, запланованого на 11 травня. Завданнями створеної центральної виборчої комісія є організація референдуму і його проведення.

З посиланням на «Інтерфакс-Україна» повідомляється, що за словами депутата Донецької обласної ради Ірини Попової, ЦВК ДНР виділено будівлю поряд з обласною адміністрацією, яке в Донецьку називають «колишній Будинок політосвіти».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Остаточна редакція питань, винесених на референдум, поки що невідома. Передбачається, що в ході волевиявлення жителі області дадуть відповідь своєю згодою або незгодою з питанням створення незалежної Донецької республіки. Також буде запропоновано відповісти на запитання в складі України або Росії повинна бути Донецька республіка.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Нагадаємо, що 6 квітня в Донецьку учасниками акції протесту було захоплено будівлі обласної державної адміністрації. Після цього, навколо будівлі ОДА з’явилися барикади.

Читайте також: