fbpx
Окупація Криму

Курченко купує мережу заправок в Криму?

Український бізнесмен Сергій Курченко, якого підозрюють у шахрайстві, несплаті податків і контрабанді, планує розвивати свій паливний бізнес на території окупованого Криму. Про це агентству «ЛІГАБізнесІнформ» розповіли чотири незалежних джерела, що представляють нафтогазовий ринок.

«Угода перебуває на стадії завершення», – заявив топ-менеджер одного з найбільших українських гравців паливного ринку. Відзначимо, що свої коментарі джерела надавали на умовах анонімності.

За наявними даними, Сергій Курченко веде переговори про придбання однієї з найбільших мереж АЗС в Криму, – «Современник». Стало відомо, що мережа заправних станцій «Современник» в Криму налічує 35 заправок. Дана мережа АЗС є третьою за кількістю заправних станцій на кримському півострові. Мережа «Современник» поступається лише компаніям «Атан» (80 станцій) і «ТЕС» (60 станцій). На сьогоднішній день на території Криму налічується 460 заправних станцій.

Нагадаємо, що до завершення угоди головним власником мережі «Современник» був генеральний директор Ленур Сеттаров. Втім, прокоментувати можливу угоду з Курченком Сеттаров відмовився. Через свого секретаря Ленур Сеттаров повідомив, що власники заправної мережі не змінювалися останнім часом.

Примітно, що в прес-службі групи ВЕТЕК не знайшли часу для того, щоб відповісти на запит щодо мережі «Современник». Агентство повідомляє, що сам Сергій Курченко на СМС та дзвінки не відповідав.

За деякими даними, рішення продати мережу АЗС могло бути пов’язано з деякими проблемами з доставкою палива. Такі проблеми виникли у кримських мереж після окупації півострова Російською Федерацією.

«У нинішній ситуації, коли поставляти паливо до Криму можуть тільки ті, у кого є бази на материковій частині України, у деяких компаній виникли проблеми з логістикою», – заявили джерела.

Читайте також: