fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Двох жителів Донецька з сепаратистськими листівками затримали на кордоні з Росією

Два жителі Донецької області, в автомобілі яких була виявлена ​​документація сепаратистського характеру, затримані на українсько-російському кордоні. Про ситуацію повідомляють в Державній прикордонній службі. За даними відомства, жителі Донецька збиралися перетнути кордон у пункті пропуску «Гоптівка». Також повідомляється, що затримані рухалися на автомобілі марки «Пежо».

«Прикордонно-митного оглядовою групою в салоні авто були виявлені агітаційні листівки, на яких були надруковані заклики до проведення сепаратистської діяльності на території Донецької області. Також в машині були знайдені зошити, в яких були записані номери телефонів осіб з радикально налаштованих угруповань. У одного із затриманих було вилучено пропуск «Ради Донецької Народної Республіки». У салоні автомобіля також було знайдено лист про проведення референдуму за народною ініціативою з підписами громадян України», – повідомляє Державна прикордонна служба.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

У відомстві поки не знають, куди, і з якою метою їхали провокатори. Ці нюанси встановлюватимуть співробітники СБУ та МВС.

Читайте також: