fbpx
Економіка

Франція допоможе Україні модернізувати сільське господарство

Франція допоможе Україні прискорити процес модернізації сільського господарства. Для цього вона готова поділитися досвідом у питанні надання експертизи, за рішенням земельних і фітосанітарних проблем, а також навчання фермерів. Про це сьогодні заявив надзвичайний і повноважний посол Франції Ален Ремі на зустрічі з міністром аграрної політики і продовольства України Ігорем Швайкою, повідомляє урядовий портал.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Ален Ремі зазначив, що на території України працює 40 французьких компаній – від великих підприємств до мікроформувань на рівні сіл. Він упевнений, що аграрний сектор має величезний потенціал для розвитку. У цьому напрямку потрібна потужна державна політика, яка полягає в наданні матеріальної і нематеріальної допомоги.

«Матеріальна допомога полягає в наданні доступу до інфраструктурних об’єктів і ринків, а нематеріальна – у наданні юридичної та освітньої допомоги. Франція вже має такий досвід і готова поділитися ним з Україною. Зокрема, ми готові допомогти експертизою, у вирішенні земельних та фітосанітарних питань, а також у навчанні фермерів. Ми готові спільно працювати, щоб прискорити модернізацію сільського господарства України», – зазначив Ален Ремі.

Читайте також: