fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Близька до Януковича компанія привласнила 270 млн гривень на роботах по каналізації

Компанія «СПР – Груп», яка пов’язана з екс-президентом України Віктором Януковичем, привласнила 270 мільйонів гривень. Відзначимо, що раніше зазначені кошти були виділені з бюджету на будівництво каналізаційних систем. Про махінації компанії передає видання «Наші гроші», посилаючись на прокуратуру Київської області.

Стало відомо, що крадіжка коштів виявилася за результатами прокурорської перевірки. Було встановлено, що посадові особи компанії «СПР – Груп» привласнили бюджетні кошти в розмірі 270 мільйонів гривень. Повідомляється, що вказані кошти були виділені з держбюджету України протягом 2012-2013 років. Очікувалося, що бюджетні кошти спрямують на будівництво каналізаційних споруд в смт Баришівка та місті Борисполі.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Фактично такі роботи в даний час не були виконані», – зазначає видання.

В даний момент триває досудове розслідування щодо крадіжки бюджетних коштів. Крім того, відомості щодо справи були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дані внесли за ознаками злочину, який передбачено частиною 5-ю статті 191-ї Кримінального кодексу України. Зокрема, порушникам інкримінують «Привласнення чужого майна в особливо великих розмірах, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За вказаною статтею передбачається покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років. Крім того, порушників позбавляють права займатися певною діяльністю або займати певні посади на строк до 3 років. За статтею передбачається і конфіскація майна.

Нагадаємо, що з 2010 під 2012 роки «СПР-Груп» отримала підрядів на будівництво очисних споруд в розмірі 1,03 мільярда гривень. Примітно, що дану фірму неодноразово обирали як підрядника за процедурою закупівлі «у одного учасника».

Читайте також: