fbpx
Політика

Сергій Лавров: Ми не втручаємося у внутрішні справи України

 Лавров пропонує Україні пред’явити затриманих російських агентів.

 Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заявив, що Росія не втручається у внутрішні справи України, і пропонує пред’явити затриманих агентів російських спецслужб.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Лавров сказав на прес-конференції в Москві з суданським колегою.

«Що має статися для військового втручання (Росії), я навіть не буду спекулювати. Ми не втручаємося у внутрішні справи України, це суперечить нашим інтересам. Там немає наших агентів ні ГРУ, ні ФСБ», – сказав Лавров.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Він зазначив, що Росію звинувачували Держсекретар США Джон Керрі та в.о.міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«Я йому (Дещиці) сказав в суботу. Якщо ви когось заарештували – пред’явіть, вони чомусь цього не роблять. Зараз кажуть, що якщо буде чотиристороння зустріч, ми там все висунемо, значить, їм потрібен скандал на чотиристоронній зустрічі, значить, у них звідкись надумані квазіфакти», – сказав Лавров.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Він заявив, що якщо є факти затримання представників російських спецслужб, то не треба «соромитися» про них говорити.

«Не в інтересах Росії дестабілізувати ситуацію в Україні, а в інтересах Росії, щоб Україна була єдиною, і щоб в Україні всі без винятку національні, етнічні групи, всі без винятку регіони почувалися в своїй країні», – сказав Лавров.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: