fbpx
Політика

Макіївка. Депутати міськради підтримали народну ініціативу про референдум

У Макіївці Донецької області депутати міської ради під час позачергової сесії при розгляді питання «Про суспільно-політичну ситуацію» підтримали народну ініціативу про референдум.

У ЗМІ наводяться слова секретаря міської ради Лариси Толстикіної, яка зазначила, що депутатами раніше приймалися рішення, що супроводжуються зверненнями практично в усі рівні влади. «Однак ситуація не тільки не змінилася, вона посилилася. Протистояння загострюється, економічна ситуація катастрофічна. Практично "стоять" всі галузі життєзабезпечення міста. І те, що ми бачимо сьогодні перед будівлею виконкому – це відповідна реакція на події, це позиція макіївчан, які прийшли сюди, щоб довести своє право на нормальне, гідне життя», – наводить слова Лариси Толстикіної «Сегодня».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Також наголошується, що макіївчан підтримав і народний депутат України Віталій Борт, який підкреслив, що мирні акції протесту не повинні перерости у кровопролиття, як це було в Києві. Говорячи про референдум, він зазначив, що залишається відкритим питання про те, яким буде цей референдум – всеукраїнським або регіональним.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Депутати Макіївки схвалили проект рішення на підтримку народної ініціативи про проведення референдуму, на якому вирішуватиметься питання про подальшу долю Донбасу.

Повідомляється, що в Макіївці створено громадську раду для стабілізації роботи міської ради та життєзабезпечення міста. Крім того, зазначена Рада займатиметься питаннями координації прийнятих рішень в інтересах жителів міста.

Читайте також: