fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Україні буде створено корпус спецпідрозділів на основі цивільних формувань, – Аваков

МВС України створює корпус спецпідрозділів на основі цивільних формувань, – Аваков.

  Глава МВС України Арсен Аваков прийняв рішення про створення корпусу спецпідрозділів МВС на основі цивільних формувань по всій території країни.

«Донецьк отримає свій спецпідрозділ, створений з патріотів країни і Донбасу. Луганськ – свій з луганчан. У Дніпропетровську буде створено спецпідрозділ "Дніпро". Миколаїв, Одеса, Херсон, Харків – практично кожен регіон отримає можливість мати такий стабілізаційний спецпідрозділ. Спочатку схід і південь, потім центр і захід країни», – написав міністр на своїй сторінці в «Фейсбуці».

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

«МВС готовий залучити більше 12 000 осіб  по всій країні до складу нових спецпідрозділів. А також надати озброєння, екіпіровку, керівництво кадровими офіцерами», – пояснив А. Аваков.

Він написав, що перший наказ про створення спецпідрозділу «Схід» в Луганській області вже підписаний.

«Створення спецпідрозділів відбуватиметься в найкоротший термін, без зволікань і формальностей – за викликами часу. У найближчу добу на сайті МВС будуть розміщені контактні телефони та адреси регіональних вербувальних пунктів створюваних спецпідрозділів», – написав міністр.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

«Нова структура спеціальних підрозділів МВС – відповідь диверсантам, "зеленим чоловічкам" та іншим банд формуванням, які мають завдання атакувати державність і цілісність України», – підкреслив А. Аваков.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: