fbpx
Політика

Лукашенко підтримав призначення Турчинова на посаду в.о. президента України

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував призначення Олександра Турчинова на пост виконуючого обов’язки президента України. Зокрема, білоруський президент підтримав призначення Олександра Турчинова. Свою думку щодо «президентського питання» Олександр Лукашенко висловив в інтерв’ю російським ЗМІ.

«У цьому плані, з моєї точки зору, все цілком логічно. За Конституцією України, якщо немає президента, то його обов’язки має виконувати керівник Верховної Ради. Так і сталося», – заявив Лукашенко.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Глава держави пояснив, що зараз в Україні немає обраного президента. Втім, за Конституцією України, президент в країні повинен бути. Саме тому, стверджує Лукашенко, за Конституцією України на посту президента повинен тимчасово працювати Олександр Турчинов. Після цього президент Білорусі запевнив, що в.о. президента України в особі Олександра Турчинова є абсолютно легітимним. Крім того, запевнив він, Верховна Рада також легітимна.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Під час особистої зустрічі Турчинов не зумів переконати мене щодо багатьох речей, але деякі моменти були дуже цікаві», – підсумував Лукашенко.

Читайте також: