fbpx
Новини світу

Пілот зниклого лайнера Boeing хотів подзвонити під час польоту, – ЗМІ

Другий пілот авіалайнера Malaysia Airlines, який раніше пропав в Індійському океані, хотів зробити дзвінок зі свого мобільного телефону. Відзначимо, що пілот намагався подзвонити під час «фатального» польоту. Про це повідомляє малайзійське видання New Strait Times.

Про наміри пілота повідомили кримінальні слідчі, які розслідують таємничу пропажу літака. Нагадаємо, що авіалайнер Malaysia Airlines зник з екранів радарів, змінивши курс, після чого розбився.

Під час розслідування стало відомо, що дзвінок з телефону пілота Фаріка Абдула Хаміда був здійснений незадовго до зникнення літака з радарів. Така версія підкріплюється даними, які були отримані від однієї з телекомунікаційних компаній. За наявними даними, літак Malaysia Airlines летів на досить низькій висоті, що й дозволило пілотові зробити дзвінок. Втім, дзвінок з літака був перерваний.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

«Телекомунікаційна вишка вловила сигнал дзвінка з мобільного телефону, який пілот намагався зробити. Швидше за все, дзвінок з авіалайнера Malaysia Airlines зірвався тому, що літак дуже швидко віддалився від вишки і не увійшов в зону дії наступної вишки», – заявило джерело.

Варто відзначити, що джерело не стало вказувати власника номера, на який хотів додзвонитися пілот авіалайнера Malaysia Airlines. Експерти стверджують, що місцеві телефонні вишки в змозі вловити сигнал мобільного телефону навіть на висоті в 2,1 кілометра. Як встановили фахівці, зниклий літак знижувався до висоти в 1,5 кілометра, змінюючи курс над Південно-Китайським морем.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

За наявними даними, за дві години до вильоту пілот дзвонив з особистого мобільного телефону на номер «постійного абонента». Як стверджує двоюрідна сестра пілота, Фарик Хамід при можливості обов’язково подзвонив би своїй матері.

Читайте також: