fbpx
Політика

У Росії скаржаться, що НАТО не дбає про Україну

Російська Федерація скаржиться на те, що останнім часом не почула від представників НАТО «конструктивного порядку або турботи по нормалізацію кризи в Україні». Про це стало відомо з коментарів МЗС Російської Федерації, які були оприлюднені на офіційному сайті відомства.

«Останнім часом генеральний секретар НАТО досить активно висловлюється щодо Російської Федерації», – нагадали в МЗС РФ.

У Москві незадоволені тим, що генсек НАТО висловлюється про дії Росії «в конфронтаційному ключі». Зокрема, в НАТО активно згадують про «холодну війну».

«Постійні звинувачення генерального секретаря на нашу адресу лише переконують у тому, що в Північноатлантичному альянсі намагаються використовувати українську кризу для "згуртування рядів"», – упевнені в МЗС РФ.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У відомстві вважають, що НАТО збирається «згуртувати ряди» перед уявною зовнішньою загрозою державам – членам альянсу. Крім того, такі дії можуть бути спрямовані на підкріплення затребуваності Північноатлантичного альянсу в 21 -му столітті.

Російська сторона вважає, що представники Північноатлантичного альянсу хочуть «виступати в ролі ведучих поборників правових норм». Після цього в МЗС РФ знову заговорили про «кричущі дії екстремістських сил на території України». У Москві вважають, що представники НАТО «закривають очі» на дії «екстремістів» в Україні. Йдеться про дії, стверджують у МЗС РФ, які ведуть до розколу українського суспільства на «своїх і чужих».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Після цього російська сторона поскаржилася на те, що «протягом останніх місяців жодного разу не почула у висловлюваннях генерального секретаря НАТО конструктивного порядку або турботи про нормалізацію ситуації в Україні». У МЗС РФ кажуть, що чекали від НАТО пропозицій щодо запуску «інклюзивного політичного процесу», який був би заснований на демократичних цінностях, повазі прав людини.

«Ми переконані, що такі заяви не сприяють деескалації напруженості навколо України», – підсумували в МЗС РФ.

Читайте також: