fbpx
Політика

Кандидат в президенти Добкін виступає за збільшення самостійності регіонів

 Добкін виступає за збільшення самостійності регіонів шляхом децентралізації або федералізації.

  Кандидат у президенти України Михайло Добкін вважає, що влада повинна передавати владу територіям і не важливо, як це буде називатися – децентралізацією або федералізацією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на презентації своєї передвиборчої програми.

"Я йду у владу, щоб передати владу на місця", – зазначив Добкін. За його словами, головне завдання після виборів – передача влади в регіони. "Можна по-різному це називати – децентралізація, федералізація, передача повноважень, найголовніше, що територіальні громади мають отримати владу на місцях", – зазначив він. Добкін вважає, що тільки сильне самоврядування може сприяти розвитку країни.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Крім цього Добкін запропонував ввести нові правила формування бюджетів усіх рівнів, що передбачають бюджетну автономію регіонів. Зокрема, Добкін пропонує залишати у місцевих бюджетах 100 % податку на прибуток підприємств, прибуткового податку, ренти та екологічного збору.

Крім того він повторив свій виборчий лозунг про надання російській мові статусу другої державної.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як повідомляв УНІАН, делегати з’їзду Партії регіонів, який проходив 29 березня, прийняли рішення підтримати як єдиного кандидата від цієї політичної сили на посаду президента України екс-главу Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: