fbpx
Політика

Донецькі сепаратисти намагаються походити на Майдан – Балога

 Народний депутат України Віктор Балога звернув увагу на те, що донецькі сепаратисти намагаються до дрібниць копіювати київський Майдан. Вони точно так само використовують шини, барикади, маски, польові кухні та інше.

За його словами, якщо подивитися на кадри з Донецької обласної державної адміністрації, то вони не так і сильно відрізняються від кадрів з Києва кілька місяців тому.

У той же час, як зазначив Віктор Балога, це говорить лише про одне – Україна має справу не зі спонтанною активністю російськомовного населення, а з чітко спланованою операцією по розколу країни.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як він нагадав, на Майдан люди вийшли проти корупції, чиновницького свавілля, диктатури і несправедливості, в той час як на Сході «ополченці» вийшли проти України.

За словами політика, в цьому і полягає різниця між суспільним протестом і діями, спрямованими на розкол України. Він вважає, що це той аргумент, який дає владі право діяти швидко і ефективно.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«І таких дій від влади чекають і в Луганську, і в Харкові, і в Донецьку. Сил для цього вистачає. Чисельність харківської міліції дозволяє до кожного сепаратиста прикріпити не менше десятка правоохоронців і персонального працівника СБУ», – додав Віктор Балога.

Читайте також: